Obok stadionu gminnego w Sośniach powstał nowy budynek zaplecza socjalnego dla przyszłych klubów sportowych. Budowa nowego zaplecza rozpoczęła się pod koniec 2018 roku a zakończyła się w lipcu 2019 roku. Koszt całej inwestycji wyniósł 557 805,00 zł.

W wybudowanym obiekcie znajduje się duża sala konferencyjna, pomieszczenie gospodarcze, pomieszczenie porządkowe, magazyn i pomieszczenie techniczne. Projektowany obiekt jest budynkiem jednokondygnacyjnym, niepodpiwniczonym, przykrytym dachem stromym. Przy budynku powstały publiczne toalety, które dostępne będą z zewnątrz budynku.

Jest to pierwszy krok w kierunku budowy na miarę XXI wieku zaplecza rekreacyjno-sportowego w miejscowości Sośnie. W przyszłości szatnia będzie służyła przy okazji zawodów sportowych rangi gminnej, między-gminnej lub regionalnej.

Operacja dofinansowana przez Samorząd Województwa Dolnośląskiego w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

DSC_0508.JPGdsc_0528.jpgdsc_0529.jpgdsc_0530.jpgdsc_0531.jpgdsc_0532.jpgdsc_0533.jpgdsc_0536.jpgdsc_0537.jpgdsc_0538.jpgSOŚNIE 2019 (99).JPG